Advice

Schanskorven, multifunctionele eyecatchers voor jouw tuin

Je ziet ze steeds vaker opduiken in allerlei soorten en maten, in voor- en achtertuinen, als afscheiding of ter decoratie… Schanskorven zijn duurzame en multifunctionele alleskunners. Omdat de mogelijkheden oneindig zijn - van schutting of tuinafscheiding tot brievenbus, bloembak of tuinhaard - passen ze vrijwel in elke setting. Zowel qua afmetingen, draad als opvulling heb je een ruime keuze om te mixen en matchen naar believen. Wij zetten voor jou de grootste troeven alvast op een rijtje.

Wat is een schanskorf?

Een schanskorf is een rechthoekige, vierkante of ronde ‘korf’ gemaakt van zink-aluminiumdraad. De vormen en afmetingen bepaal je volledig zelf. Meestal worden de korven gevuld met natuurstenen of keien, al kan je ook kiezen voor boomschors, glasbrokken of andere materialen. Schanskorven worden vaak gebruikt als tuinafscheiding, maar dankzij hun unieke look hebben ze ook een sterk decoratief karakter en kunnen ze eender waar ingezet worden.

Duurzaam voor elk seizoen

In tegenstelling tot een houten of natuurlijke afsluiting vereisen schanskorven weinig tot geen onderhoud. Hagen moeten gesnoeid en gevoed worden en zijn sterk afhankelijk van de seizoenen. Houten afsluitingen vechten tegen de weerselementen en moeten op termijn herschilderd of zelfs vervangen worden. Schanskorven daarentegen zijn uiterst duurzaam en zien er steeds gaaf en feilloos uit, zowel in winter als zomer. 

Polyvalentie troef

Niet alleen de vorm, afmetingen en opvulling zijn vrij te bepalen, maar ook voor welk doeleinde je ze gebruikt. Als afsluiting bieden schanskorven naast volstrekte privacy ook bescherming tegen straatlawaai. Als decoratief element geven ze je brievenbus of bloembak een unieke uitstraling. Dat geldt net zo zeer voor schanskorven die gebruikt worden als kader voor je tuinhaard of barbecue.

Mix en match 

Schanskorven worden vaak gezien als strak en modern, maar een lichte natuursteen kan net een warme en gezellige look geven. Zo kunnen schanskorven ook ingezet worden in een landelijke of klassieke setting. Ben je uitgekeken op je schanskorf? Probeer eens een nieuwe opvulling uit en ontdek welke stijlen je kan combineren.

Prijskaartje

De initiële kostprijs van een schanskorf ligt hoger dan die van een eenvoudige draad-, houten- of natuurlijke afsluiting, maar dankzij zijn lange levensduur en geringe onderhoud verdien je die kost dubbel en dik terug. Het precieze prijskaartje hangt af van de afmetingen, het materiaal en de opvulling. Met onze configurator kom je alvast exact te weten wat jouw droomschanskorf zal kosten. Probeer het zelf uit!

Overtuigd? Neem dan een kijkje in onze webshop en bestel vandaag nog! Giardino’s schanskorven zijn eenvoudig zelf te monteren en te plaatsen.

© 2024 Giardino. All rights reserved.